lørdag 27. august 2011

Middag: Tortillapizza

Jeg har laget noe lignende tidligere - brukte da tortilla, pesto, kylling, rødløk og ost. Brettet den da i to, før den var helt ferdig. Siden jeg likte den varianten godt, fikk jeg lyst til å teste denne oppskriften en av dagene som kommer:


Foto og oppskrift: VG Mat og drikke4 myke tortillaer
1 boks hakket tomater
300 g kjøttdeig
140 g bacon i strimler
1 pose taco kryddermiks
1 løk i tynne skiver
2 paprikaer i tynne skiver
1 dl revet ost
1 mozarella ost i biter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 grader. La tomatene dryppe av i en sil over en bolle. Brun kjøttdeigen og bacon i en stekepanne, tilsett kryddermikset og væsken fra tomatene og la det hele koke sammen noen minutter.
Legg tortillaene i en langpanne og bre de hakkete tomatene utover. Fordel kjøttblandingen, løken og paprikaen på dem, og dryss revet ost og mozarella over. Sett i ovnen og la det steke til osten er smeltet, 5 - 8 minutter.

fredag 26. august 2011

Nanbrød

Yngstemann og jeg er veldig glad i nanbrød. Endelig fant jeg en oppskrift som jeg har lyst å teste ut.


Foto og oppskrift: Klikk.no

500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
0,5 pk tørrgjær
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
1 stk egg

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget. Ha i egg, olje og yoghurten og elt til en glatt deig. Ha eventuelt i litt mer mel.
Hev deigen til dobbel størrelse.

Varm opp ovnen til maks temperatur og sett på grillelementet. La stekebrettet også bli skikkelig varmt.

Del deigen i åtte like store deler. Kjevle bitene runde eller pærefomede, omtrent en halv centimeter tykke (noen liker dem tykkere - du finner ut hvordan du vil ha dem).

Stek etter eller to av gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med hele tiden. Dersom de blåser seg opp så mye at brødene kommer i kontakt med grillelementet må du sette det på midterste rille.

Det varierer litt hvor lang tid de skal steke alt fra 3 til 8 minutter. Følg med! Ta brødene ut før de svir seg.

Lekker vase fra Åpent hus

For en tid tilbake deltok jeg i lotteri hos Åpent hus, og heldige meg vant en av vasene.
Var og hentet den i dag, samtidig som jeg fikk sjansen til å bli bedre kjent med personen bak bloggen. Veldig kjekt. (Tusen takk for kaker, kaffe og hyggelig samtale, Åpent hus).
Da jeg kom hjem, tok jeg et raskt bilde av vasen (mangler både blomster og stearinlys, men som dere kan se passer den midt i blinken. Den kan klippes kortere om ønskelig, men jeg må først sjekke hvordan det blir med blomster i. Må ut å handle det i morgen.).

Inspirasjon ute: Singel og grønne planter

Foto: HomeKlondike.com

I forbindelse med hagearbeidet vi holder på med, der vi legger singel i et 50 kvm bed, samt skal bygge forhøyet treplatting rundt boblebadet, leter jeg etter bilder som kan gi meg ideer til vår hage. Denne hagen likte jeg, og ligner litt på planene vi har - bortsett fra at vi ikke skal "ramme inne" plantene mot singelen.

Produkter: Kontra frukt-/salatskål

Fra Stelton. Designet av Maria BerntsenReklamen sier:

Når modsætninger mødes
Du indeholder mange forskellige sider, og det afspejles i din bolig. Kontraster er med til at skabe personlighed. Kontra er netop navnet på de nye skåle fra Stelton - et overraskende design med kant. Kombinationen af bambus og rustfrit stål er i eksklusiv balance: bambussens varme glød spiller elegant op imod det blanke og reflekterende stål. En skål, som både kan bruges til salaten, men også er smuk stående fremme med efterårets frugter.

Den på samme tid bløde og stramme form går igen i de små spise- og serveringsskåle i glas.

Ønskelisten: Aquastar vannkanne 2lFra EvaSolo (fås også i grå).

Reklamen sier:
Den minimalistiske vannkannen er designet for å stå fremme, slik at den alltid står for hånden. Den spisse tut gjør at kannen enkelt kommer til, selv i små krukker, og heller med en jevn stråle. Vannet fylles på ved å ta tuten av. Fremstilt av plast og forkrommet plast. Oppbevares innendørs, når den ikke er i bruk.

torsdag 25. august 2011

Hagen til Tricia Guild

Jeg er veldig glad i nøytrale farger i hagen, og Tricia Guild sin hage liker jeg godt:


 
 
 
Sett innenfra:
 
Foto fra bloggen Hidden in France

Middag: Tomatsuppe med tortellini og pesto

Foto og oppskrift: TV2 Wenches kjøkken

1 kg plommetomater, ferske tomater kan byttes ut med hermetiske tomater.
2 løk
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong
1/2 ts sukker
1 ts balsamicoeddik
Salt, pepper
2 ss hakket frisk basilikum
250 fersk eller tørket tortellini med ricotta og spinat ( kjøpes ferdig i butikk)

Pesto:
1 potte basilikum
1-2 fedd hvitløk
1 ss ristede pinjekerner
3-4 ss parmesan ( nyrevet)
;1 1/2; dl olivenolje
salt, pepper

Slik gjør du:

Fjern stilken og flå tomatene slik:
Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min ( tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
Legg tomatene over i kaldt vann.
Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet.
Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft og kok opp og la trekke under lokk i ca 20 min.
Ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Smakt til med sukker, balsamico, salt, pepper og finhakket basilikum.

Varm fersk tortellini i litt kraft / buljong.
Tørket tortellini tilberedes etter anvisning på pakken.
Legg i suppen før servering.

Pesto:
Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede(lett stekte uten smør) pinjekerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.
Legg litt pesto på toppen av suppen ved servering og server resten ved siden av.

onsdag 24. august 2011

Hagearbeid

I dag la vi 50 kvm (5 x 10 m) duk i bedet vårt (manglet litt duk langs med hekken, så det må kjøpes og legges i morgen).
Deretter kjørte mannen min på ett hengerlass med lys singel. (Den ser litt mørk ut på bildene - steinen er belagt med støv, men når det forsvinner blir singelen lysere (hvis man ser på nederste bilde, er der en overgang av gammel og ny singel)).
I morgen henter vi et lass til, så når det er på plass, blir det lagt skiferheller der gangveien blir. Kommer til å plante mer vintergrønne planter, når alt er ferdig. Det som er der i dag er syrin, kulesypress, vrihassel, japansk blodlønn og hengebjørk. Hekken er laurbærhegg.

Nede ved boblebadet skal det bygges treplatting. Planen var å gjøre det i år, men jeg er usikker på om vi rekker det.
Der jeg står og tar det første bildet, skal vi bygge enten tre- eller betongplatting neste år (som fortsetter mot inngangspartiet - der skal vi ha betong).

Når alt dette er gjort, er hele tomten renovert, og forhåpentligvis mest mulig vedlikeholdsfri. Det er iallefall planen vår.


Et lite tilbakeblikk - slik såg bedet vårt ut for noen år siden (bildet er tatt 01.08.2008). Vi hadde da begynt på grunnarbeidet til betongplattingen, ser det såvidt på bildet.

I posten i dag

Jeg elsker nettshopping, og i dag fikk jeg pakker fra iHerb og Feelunique.


Fra Feelunique fikk jeg Mavala Mava-White og Xen-Tan Dark Tanning Lotion 236ml Special Offer Trio (Xen-Tan Dark Tanning Lotion, Xen-Tan Body Scrub og Xen-Tan Deluxe Tanning Mitt)

Har allerede testet neglelakken. Den ga neglene en helt naturlig farge.
Selvbruneren skal testes i kveld på bena - det trengs.
(Jeg brukte KickBack (invitasjonslink) på det jeg handlet hos Feelunique, det ga meg 5,5% i rabatt. Et annet tips er at Feelunique refunderer mva og tollbehandlingsgebyr (de gangene det skjer), hvis man sender en forespørsel pr. mail).  


Fra iHerb fikk jeg bl.a. Atkins Endulge Caramel Nut Chew,  Atkins Advantage Sweet Salty Almond Crunch og Pure Planet, Phyto Carrots


Etter å ha smakt på Caramel Nut Chew Bar, gikk jeg rett inn og bestilte flere. Betaler under NOK 40,-  med frakt pr. pakke med 5 stk.
Atkins, Advantage, Sweet Salty Almond Crunch ble jeg ikke så begeistret for.
Phyto-Carrot har kjempegod smak, jeg blander pulveret ut i eplejuice. Jeg begynte med "Supermat" i sommer, og bestiller alt fra iHerb (sparer veldig mye på å bestille derfra i forhold til å handle hos helsekostbutikkene).
Hvis noen har lyst til å bestille fra iHerb, så gir koden HUS706  5 dollar i rabatt på første bestilling.

Lunsj: Club Sandwich

I dag lagde jeg min egen vri på Club Sandwich - grovt brød med aoli, salat, deliciosotomater, sprøstekt bacon og kylling (krydret med salt og pepper).

Med svømmebasseng på kjøkkenetFoto: Mixr.se


tirsdag 23. august 2011

Yoghurt- og olivenbrød og smør med soltørket tomat

Jeg er glad i å bake, og denne oppskriften har jeg lyst å prøve meg på:

Oppskrift: Lise Finckenhagen

Yoghurt- og olivenbrød

3 dl yoghurt
3 dl vann
3 ss olivenolje
25 g gjær
1 ss salt
750 g hvetemel
150 g oliven uten stein
olivenolje til pensling

Smør med soltørket tomat

200 g mykt meierismør
100 g soltørkede tomater
(bruk tomater som ligger i olje)
2 ss hakket persille eller basilikum, kan sløyfes
salt


Slik lager du brødet Varm yoghurt og vann til fingervarmt, cirka 37 grader, i en kasserolle. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over den lunkne væsken og løs opp gjæren. Tilsett salt, olje og det meste av melet. Arbeid deigen godt sammen, cirka 10 minutter i maskin. Tilsett oliven til slutt, de skal bli jevnt fordelt i deigen, men skal ikke knuses. Dekk til bakebollen, la deigen heve et lunt sted til den har blitt dobbelt så stor. Hell deigen ut på et melet bakebord og kna den godt sammen. Form et stort rundt brød og legg det over på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til og etterhev brødet. Lag et dypt kryss i det ferdighevede brødet og stek det midt i ovnen ved 210 grader i cirka 35 minutter. Pensle det ferdigstekte brødet med olivenolje og avkjøl på rist.

Smør med soltørket tomat Visp smøret lyst og luftig i en kjøkkenmaskin. Visp inn finhakkede tomater og urter. Smak til med salt og ha smøret over i en skål.
Hjemmelaget smør på denne måten kan varieres i smak etter ønske. Prøv med for eksempel sitron, frisk chili, hvitløk, friske urter eller ditt favorittkrydder.

Drømmebolig: House Lam

By Nico van der Meulen Architects
mandag 22. august 2011

Middag: Cæsarsalat med grillet kylling og sprøtt bacon

I dag prøvde jeg ut oppskriften som ble lagt ut i går - Kyllingspyd med bakte grønnsaker. Spydene ble så gode at yngstemann vil ha de i morgen også. Er ikke vanlig at han ber om samme middag to dager på rad. Grønnsakene var ok, men ikke noe annet. Hadde bakt/stekt noen potetbåter i ovnen som ble servert til de som ville ha det. 

Dagens middagsforslag er Cæsarsalat. Det er  jeg veldig glad i, men har av en eller annen grunn aldri laget det selv. Det er snart på tide...
 
Foto og oppskrift: VG Mat og drikke


4 pers.

2 store kyllingfileter, gjerne med skinn
2 hoder romanosalat, vasket og tørket
1/4 bagett, skåret i tynne skiver eller terninger
1 hvitløkfedd
50 g parmesanost
2 hardkokte egg, finhakket
1 pakke bacon
smør og olje til steking

Dressing:
2 store eggeplommer
1 ts Dijon-sennep
2 hvitløkfedd
2-4 ansjosfileter
1 dl nøytral olje
1/2 dl olivenolje
saft av 1/2 sitron
salt, kajennepepper og kvernet sort pepper


Fremgangsmåte:

Pensle kyllingfiletene med olje og krydre med salt og pepper. Grill kyllingen først på skinnsiden til skinnet blir helt sprøtt. Snu kyllingen og grill til fileten er gjennomstekt. Legg bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 190 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir og knekk det opp i mindre biter.

Finhakk hvitløk og ansjos, eller knus det sammen i en morter. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.

Stek bagettskivene gylne og sprø i smør. Tilsett presset hvitløk. Snitt salaten, men la noen blader være hele. Skjær kyllingen i tynne skiver.

Bland salat, dressing, hakket egg, krutonger og tynne skiver parmesanost. Legg på kylling og bacon, avslutt med litt kvernet sort pepper.
Hjertesalat eller isbergsalat kan også brukes. Mye kan blandes i en Cæsarsalat f.eks. tomater, oliven, tunfisk eller sprøstekt spekeskinke. Prøv også rå rensede scampi marinert i litt olivenolje, karri og litt tørket chili eller paprikapulver. (2 ts karri til 3 ss olivenolje) Stek scampiene raskt i en varm stekepanne eller på grill. Trer du dem på trespyd før de stekes blir det ekstra lekkert.

Det nye barnet i kolonien

Denne hytta ligger i Hamburg-koloni nær Horsens i Danmark. Selv har jeg deler av drømmehytta i hodet til den dagen vi finner en tomt, og henter gjerne ideer og inspirasjon herfra:
Foto: BoBedre

søndag 21. august 2011

Middag: Kyllingspyd med bakte grønnsaker

Denne oppskriften skal jeg lage så snart som mulig. Har blitt mer og mer glad i middag servert kun med grønnsaker. Heldigvis har vi gassgrill, og den kan brukes året rundt - uansett vær.


 Foto og oppskrift: Matprat.no


Porsjoner 6
  • 6  stk kyllingfilet
  • ½ dl grillolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk gulrot i staver
  • 1 pk  sukkererter
  • ½ dl hvitvin
  • 2 ss  finhakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
  • ½ ts salt
  • 2 ss smør
  • 1 blad aluminiumsfolie

1. Skjær kyllingfilet i terninger.
2. Tre kyllingbitene på grillspyd. Pensle med grillolje og legg spydene på grillen.
Grill i 5-10 minutter, avhengig av grillens varme. Snu ofte.
3. Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smør.
4. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca. 10-15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.

Tips:
Hvis du bruker trespyd bør de bløtlegge i kaldt vann i ca. 20 minutter på forhånd. Da unngår du at de begynner å brenne.

Mote: Ønskelisten min

Jeg har en ønskeliste til garderoben min som jeg fikk lyst til å legge ut her. En slik liste gjør det lettere for meg å prioritere hva jeg egentlig trenger og virkelig ønsker å spare til. Noe av det siste jeg har kjøpt er en blå og en sort Lee Scarlett jeans og Mulberry Alexa - er blitt så glad i den vesken. Det er noe helt eget med noe man har ønsket seg i lang lang tid. Resten av listen min ser slik ut:Christian Louboutin Christian Louboutin Decollete 868 100mm leather pumps
Yves Saint Laurent Arty ring 
Burberry trench coat


Marc by Marc Jacobs Blade


ACNE Cypress Shoes
InWear Maksak Scarf


InWear Aviva Shirt


InWear Nempa Scarf 

InWear Browning Leather Jacket (har en nesten lik i sort som jeg elsker)
InWear Cahiba ScarfInWear Alelia Shirt

InWear Alala Shirt

InWear Rilisse Top

InWear Oasu Ls Cardigan